AJANKOHTAISTA

Turun Kamerat järjestää 10.11.2018 Valokuvan päivän
 
PAIMION KAMERAKERHON 60-VUOTISJUHLANÄYTTELY
 
 
Valokuvakeskus Perin vuoden 2018 näyttelyt
)

2018

5.1.–4.2. Ilkka Tolonen / Härkälä
9.2.–4.3. Kira Leskinen / Anouk
9.3.–1.4. Marjaana Kella / SUPERILLUUSIO: Ted Seriosin ihmeellinen maailma
6.4.29.4. Saku Soukka / Ikkunan välissä
 

 

 

Etusivu

Nykyaikaa ja historiaa.

Tervehdys  lukijat.

Kerhomme sai uusimman jäsenemme, Tapsa Ruohosen tuliaisina  pitkään haaveissa olleet kotisivut. Siitä suuri kiitos Tapsalle.Kerhoomme on liittynyt runsaasti uusia jäseniä sen jälkeen kun digikuvaus todella pääsi vauhtiin n. 5 vuotta sitten. Digikamerat olivat aluksi kalliita ja hitaita,eikä kuvien laatukaan yltänyt filmin tasolle,mutta nyt tilanne on muuttunut, ja järkkärien hinnatkin ovat painuneet jo alle filmiaikojen. Uusi tekniikka on tuonut myös paljon uuden opiskelua ja tiedon tarvetta.Ensimmäisinä tähän myllerrykseen joutuivat lehtikuvaajat. Ekat digikamerat ilmestyivät lehtitaloihin -90 luvun lopulla. Tuolloin hinnat olivat 100-200 tuhannen markan välillä, ja kuvien koko vain pari miljoonaa pikseliä. Eli eteenpäin on menty huimasti 10 vuodessa.

Nyt on koittamassa yksi kerhomme huippuhetkistä, se on tietenkin VUOSIKILPAILU. Viimeistään nyt pöyhimään arkistoista ne huippukuvat ja toimittamaan ne Säterin Terolle. Toivottavasti saamme  paljon mietittävää Terolle sekä unettomia  öitä vaikeiden ratkaisujen parissa.

Lopuksi hieno esimerkki myös valokuvan historiallisesta arvosta tässä nykymedioiden kohelluksesssa, jossa kuvaa elää vain tässä hetkessä. Viime vuonna huutokaupattu, ainoana säilynyt kuva Billy The Kidistä. Tinakuva, koko 5x8 cm, hinta 2,3 miljoonaa dollaria. Kuvattu New Mexikossa 1880-1881 jossakin saluunassa. Kid maksoi kuvaajalle kuvasta 25 centtiä. Melkoinen arvon nousu.

-jf