PAIMION KAMERAKERHO 1957 – 2012

Kerhon perustamiskokous oli 13.2.1957, jolloin 34 valokuvauksen harrastajaa perustivat kerhon, edistämään valokuvausta paikkakunnalla.  Aluksi kokoonnuttiin isollakin joukolla kaksi kertaa kuukaudessa kerhoiltoihin. Vähitellen väki kokouksissa väheni ja myös toiminta hiipui.
Koulukeskuksessa oli kuitenkin näyttely 1976?, jossa oli esillä mv-kuvia mm. Kenneth Strömbergiltä. Varsinainen kultakausi Kerhon toiminnassa ajoittuu 70 ja 80 lukujen vaihteeseen, jolloin esiteltiin paimiolaisia kyliä ”Kylämiljööt” näyttelyssä 1982. Tämän 25-vuotis näyttelyn aikaansaamisessa oli mukana parisenkymmentä aktiivia. Myös läänintaiteilija Tuomo Lehtiö oli opastamassa meitä. Tähän asti kerhon käytössä oli koulukeskuksen pimiötilat ja kokoontumiset olivat myös koululla. 1984 saimme käyttöömme omat tilat  Katajatieltä. Oma pimiö oli aluksi kovassa käytössä. Kerhoillat on myös pidetty omissa tiloissa. Viime vuosina olemme kokoontuneet Pussitien varrella olevassa, kaupungin omistamassa, omakotitalossa.         Koulukeskuksessa oli ensimmäisten Paimion Messujen yhteydessä esillä 30-vuotisen toiminnan merkeissä myös Kamerakerhon osasto. Dia-sarjoja on myös esitelty mm paikallisen urheiluliikkeen näyteikkunassa sekä kirjastossa.

Seuraava suurtyö oli ”Paimiolaisia” mv-näyttely 1997 Paimion Sähkömuseossa. Esillä oli lähes 80 kuvaa tavallisista paimiolaisista. Viikon aikana näyttelyyn tutustui 800 vierasta. Samoihin aikoihin kuvasimme Varsinais-Suomen kotiseutumuseoita postikorteille. Kohteina oli 15 museota ja korttisarja onnistui mainiosti.  Tämän  jälkeen onkin tapahtunut ns. digi-vallankumous , tekniikka, laitteet jne. ovat muuttuneet rajusti. vuonna 2007 Paimion kamerakerholla oli juhlavuosi, 50v, ja näissä merkeissä näyttely Kaupungintalon näyttelyparvella. Kuvia n20. kuvaajalta yli 100kpl ja kuviin kävi tutustumassa n300 vierasta.

Paimion kaupungin kanssa meillä on sopimus muuttuvan kaupungin ikuistamiseksi. Pidämme myös yllä pysyvää näyttelyä Kauppakäytävällä sekä toimitamme Kunnallislehteen ”Kuukauden kuvan” kuukausittain.
Kokoonnumme kerran kuukaudessa kerhoiltaan, jonka lisäksi teemme kuvausretkiä, näyttely vierailuja ja tietysti vietämme pikkujoulut. Vuosittainen tapahtuma on  Vuosikilpailu, jossa on kolme sarjaa ja jokainen kuvaaja saa osallistua kuhunkin kolmella kuvalla.

Jäseniä tällä hetkellä kolmisenkymmentä ja mikä mukavinta heistä on usea tullut mukaan aivan äskettäin.