Perustamisvuosi 1957

Historia

Paimion Kamerakerhon perustamiskokous pidettiin 13.2.1957, jolloin 34 valokuvauksen harrastajaa perustivat kerhon, edistämään valokuvausta paikkakunnalla. Aluksi kokoonnuttiin isollakin joukolla kaksi kertaa kuukaudessa kerhoiltoihin.

 

Koulukeskuksessa pidettiin näyttely 1976, jossa oli esillä mustavalko-kuvia mm. Kenneth Strömbergiltä.

'Kylämiljööt' näyttely 1982

Varsinainen kultakausi Kerhon toiminnassa ajoittuu 70 ja 80-lukujen vaihteeseen, jolloin esiteltiin paimiolaisia kyliä ”Kylämiljööt” näyttelyssä 1982. Tämän 25-vuotis näyttelyn aikaansaamisessa oli mukana parisenkymmentä aktiivia. Myös läänintaiteilija Tuomo Lehtiö oli opastamassa meitä. Tähän asti kerhon käytössä oli koulukeskuksen pimiötilat ja kokoontumiset olivat myös koululla.

 

1984 saimme käyttöömme omat tilat Katajatieltä. Oma pimiö oli aluksi kovassa käytössä.

 

Koulukeskuksessa oli ensimmäisten Paimion Messujen yhteydessä esillä 30-vuotisen toiminnan merkeissä myös Kamerakerhon osasto. Dia-sarjoja on myös esitelty mm. paikallisen urheiluliikkeen näyteikkunassa sekä kirjastossa.

'Paimiolaisia' näyttely 1997

Seuraava suurtyö oli ”Paimiolaisia” mustavalko-näyttely 1997 Paimion Sähkömuseossa. Esillä oli lähes 80 kuvaa tavallisista paimiolaisista. Viikon aikana näyttelyyn tutustui 800 vierasta. Samoihin aikoihin kuvasimme Varsinais-Suomen kotiseutumuseoita postikorteille. Kohteina oli 15 museota ja korttisarja onnistui mainiosti.

 

Tämän jälkeen onkin tapahtunut ns. digi-vallankumous, tekniikka, laitteet jne. ovat muuttuneet rajusti. vuonna 2007 Paimion kamerakerholla oli juhlavuosi, 50v, ja näissä merkeissä näyttely Kaupungintalon näyttelyparvella. Kuvia noin 20. kuvaajalta yli 100 kpl ja kuviin kävi tutustumassa noin 300 vierasta.

 

2014 meillä oli yhteistyössä Paimion Seurakunnan kanssa Mikaelintalolla näyttely Seurakunnan rakennuksista sekä toiminnasta. Kuvia oli 40 kpl ja osa niistä oli esillä myös Sauvon Kirjastossa kuukauden ajan.

'Suomi ja suomalaiset' 2017

Kerho juhli 60v taivalta ja Suomi 100v itsenäisyyttä 2017 ja me ahkeroimme Astan käytävälle näyttelyn, jossa teemana oli Suomi ja suomalaiset. Vieraskirjaan kertyi nimiä noin 500 kahden kuukauden ajalta. Näitä kuvia oli esillä myös Tuorlan ravintolassa kevään 2018 aikana. Vuonna 2018 ripustimme Kaupungintalon näyttelyparvelle kuvia yhdessä Paimion saksalaisen ystävyyskunnan, Odenthalin, lukiolaisten kanssa. Samat kuvat lähetettiin sitten Saksaan, Odenthaliin, jossa ne olivat esillä ko. koululla.

 

Viimeisin näyttelymme on menneeltä vuodenvaihteelta 2022-2023 Kauppakäytävältä, jossa oli kahden kuukauden aikana esillä 25 kuvaa 15 kuvaajalta. 150 henkilöä kirjoitti nimensä vieraskirjaan.

Kuvausretkiä ja kerho nykyään

Kuvausretkiä olemme vuosien varrella tehneet lukuisia. Saaristossa olemme tutustuneet Utön, Örön, Hiittisten, Kustavin ja Ahvenanmaan kohteisiin, osaan useamminkin. Sisämaan kohteista mainittakoon Verla, Leivonmäen kansallispuisto, Virrat, Helsinki sekä Tampere. Lähiseutu on myös tullut tutuksi yhteisillä retkillämme.

 

Valokuvanäyttelyissä olemme vuosittain pyrkineet käymään ja niin on edelleenkin. Tällä hetkellä  kokoonnumme kerran kuukaudessa Kerhohuoneella, pidämme pysyvää näyttelyä Kauppakäytävällä sekä toimitamme Kunnallislehteen ”Kuukauden kuvan”. Vuosittainen tapahtuma on Vuosikilpailu, jossa vieras arvostelee kuvat järjestykseen.

 

Jäseniä Paimion Kamerakerhossa on nyt noin 30 ja määrä on pysynyt jo pitkään noilla lukemilla.