Jari Virtanen

Ensi kosketus valokuvaukseen on tullut Eero enon kautta, joka oli innokas kuvaaja. Ja kun olin kiinnostunut, hän hankki minulle joululahjaksi kameran, kun olin 16 vuotias. Kamera oli Olympus trip 3, jossa oli automaattivalotus ja siis helppo käyttöinen. Filmi oli kallista ja kuvat vielä kalliimpia joten vasta -70 luvulla ”omaa rahaa” saatuani harrastus pääsi vauhtiin.

 

Ensimmäisen järjestelmäkameran, Canon Ftbn hankin 1972 ja -70 luvun lopulla aloitettiin vaimon, Leenan kanssa, myös mv-kuvien teko pimiössä (wc/kylpyhuone).

 

Perhekuvat, luonto ja ympäristö. Siinä pääasialliset kuvauskohteet. Paimion Kamerakerhoon liityin Kerhon 25v näyttelyn aikoihin 80-luvun alussa. Kerhon näyttelyissä on kuviani ollut esillä sekä tietysti olen osallistunut vuosikilpailuun vuosittain. Kerhon sihteerinä olen hääräillyt yli 20v ilmeisesti ansiokkaasti kun edelleen saan jatkaa.

 

Dia-kuvia odottaa lippaissa 5000kpl digitoimista ja albumeja on kertynyt sekä nyt digi-aikana kuvakirjoja. Tällä hetkellä kuvausinto on kovin vaihtelevaa ja kamera ei aina ole edes mukana. Toisaalta nyt pitäisi luontoa ja ympäristöä dokumentoida, koska näyttää siltä että jälkipolville tästä ajasta jää hyvin vähän kuvia, vaikka kuvia otetaan ennätys määrä.

 

Kuvassa istuskelen Askalan kukkien keskellä nauttien kesästä.